Coronavirus covid-19 information från Funktionsrätt Västerbotten

Med anledning av utvecklingen kring Coronaviruset  har vi  fattat beslutet att ställa in alla möten av större slag under våren 2020 där hela länet samlas i olika forum inom Funktionsrätt. Vårt årsmöte genomförs digitalt den 16 maj som tidigare meddelats.

Vi är den samlade funktionshinder- och patientrörelsen vilket innebär att vi relativt har väldigt många personer från riskgrupperna kopplat till Coronaviruset och vill vara extra noggranna och bidra till att begränsa smittspridning.Vi kommer att följa folkhälsomyndighetens rekomendationer och regeringens beslut i övrigt.

Med tanke på hur många av oss, såväl ideellt engagerade och personal, som tillhör en riskgrupp ber vi er alla att inte besöka kansliet om ditt ärende kan utföras via telefon, e-post eller brev.


Gällande vårt Årsmöte den 16 maj 2020 har Funktionsrätt Västerbottens styrelse beslutat att genomföra årsmötet via videokonferens och telefonkonferens. Det innebär att Peder Westerberg, vår ordförande, kommer vara ordförande vid mötet och att vår Kanslichef, Martin Vikgren, driver konferensen från kansliet i Umeå där vi har den tekniska utrusningen för att genomföra ett bra möte men att ni föreningar, genom era ombud, deltar på distans. Det program vi kommer använda heter Zoom.

Årsmötet kommer att vara mellan klockan 13.00-15.00.
12.30 skickar Martin ut en inbjudan till mötet via epost till alla anmälda. I den eposten finns en länk högst upp som deltagaren klickar/trycker med fingret på för att delta i mötet. Beroende på om du som deltar använder mobiltelefon, dator eller surfplatta ser det lite olika ut.

Mellan klockan 10.00-12.00 samma dag har du som vill möjlighet att vara med på ett test-möte  där du kan koppla upp dig och testa innan så att allt fungerar. Inbjudan till test- och utbildningsmötet skickar Martin ut klockan 09.30 till alla som är anmälda till årsmötet.

Ni som redan har anmält era ombud till årsmötet behöver inte göra det igen. Till alla er andra ber vi er att inkomma med anmälan så snart ni har möjlighet.

För mer information och exempel på hur en inbjudan till möte på Zoom ser ut, läs texten här på hemsidan med rubriken Funktionsrätt Västerbotten genomför årsmötet 2020 digitalt

Möjlighet att ordna med videomöten för upp till 100 deltagare
Vi vill även påminna er om att vi på kansliet har möjlighet att ordna med videomöten för upp till 100 deltagare om någon av er önskar. Vid ett sådant möte går det även bra att ringa in och delta genom ett ”vanligt” samtal. Den utrustning som krävs för den som deltar med bild och ljud är antingen en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Kontakta vår reception på info@funktionsrattvasterbotten.se eller via telefon 090-70 66 00 för att boka detta.

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten