Astma- och Allergiföreningen i Västerbotten

Astma- och allergiföreningens logga

Astma- och allergiföreningen företräder människor med astma och allergiska sjukdomar. Föreningen arbetar för ett friskare liv och ett samhälle som är tillgängligt för alla med astma, allergi eller annan överkänslighet. Föreningen menar att det är viktigt att öka kunskapen om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma och allergi och därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen.   

För att bli medlem i Astma- och Allergiföreningen i Västerbottens län går du in på riksförbundets hemsida. Där klickar du dig fram till Bli medlem och fyller i ett formulär. Riksförbundets hemsida hittar du på: www.astmaoallergiforbundet.se.

Om du vill läsa mer om Astma- och allergiföreningen i Västerbottens län, gå in på: www.vasterbotten.astmaoallergiforbundet.se.

Kontaktuppgifter:

Siv-Louise Orädd
Telefon: 070-130 36 56 
E-post: vasterbotten.astmaallergi@gmail.com
Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten