Cystisk Fibros Västerbotten

Cystisk Fibros är en ärftlig sjukdom där slemmet på kroppens slemhinnor är tjockare och segare än normalt, då körtlarna som producerar slemmet inte fungerar som de ska. Oftast påverkas lungorna samt mag- och tarmkanalen. 

Cystisk fibros logga

Föreningen för Cystisk Fibros i Västerbotten företräder personer med Cystisk Fibros och Primär Ciliär Dyskinesi. Primär Ciliär Dyskinesi innefattar en grupp ärftliga sjukdomar som drabbar kroppens flimmerhår. Föreningen arbetar bland annat med stöd- och hjälpverksamhet och sprider kunskap om sjukdomen samt de rättigheter personer har.

Läs mer om föreningen och om medlemskap på www.cfnord.se
Medlemsansökningar administreras av riksförbundet. För att bli medlem klickar du dig vidare via länken Medlem och fyller i ett formulär med dina uppgifter. 

Kontaktuppgifter:

Kontaktperson
Telefon:
E-post:

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten