Västerbottens läns FUB

FUB är föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning. Utvecklingsstörning är en funktionsnedsättning i hjärnan och ungefär 38 000 barn och vuxna i Sverige har utvecklingsstörning. Ofta har personer med utvecklingsstörning svårare att förstå och behöver mer tid för att lära sig olika saker eller för att minnas. 

FUBs medlemmar är personer med utvecklingsstörning, deras anhöriga eller andra som delar deras åsikter och intressen. Föreningen arbetar för att alla ska kunna leva ett gott liv. Det gör man bland annat genom att bevaka personer med utvecklingsstörnings intressen och genom att försöka påverka beslutsfattare.

Om du vill bli medlem i Västerbottens läns FUB kan du gå in på riksförbundets hemsida: www.fub.se och klicka dig vidare till Bli medlem i FUB. Där får du fylla i ett formulär med dina uppgifter och välja vilken lokalförening du vill tillhöra.

Kontaktuppgifter:

Ann-Mari Alenius, Ordförande
E-post: annmariahlenius@gmail.com

Telefon: 070-207 50 93

FUBs logga

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten