Nya arenor?

Tio representanter från HSO Skånes medlemsorganisationer fick en första inblick i att arbeta med sociala medier. Utbildningen är en del i ett av våra projekt, som går ut på att handikapprörelsen måste bli bättre på att använda nya möjligheter till kommunikation och information.

Personer som deltog på utbildningen, som sitter framför sina datorer70 personer har nu genomgått en grundutbildning i sociala medier och fått en inblick i facebook, twitter m.m. samt en genomgång av hur informationssökning på nätet går till. Intresset bland medlemmar har varit stort att få lära sig den nya teknikens möjligheter. Antalet kurser har fått utökas.

Nya möjligheter

Användande av nätet skapar nya möjligheter för kunskapssökning, påverkan, information, styrning av organisationerna m.m. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Vi kan mötas, vi kan diskutera och arbeta tillsammans via nätet och vi kan använda det till mycket av vårt påverkansarbete.

Ny arena

För många organisationer på läns- och lokalnivå är det relativt ovanligt att använda sociala medier för att föra en handikappolitisk diskussion eller värva medlemmar till organisationen. Det är emellertid där som många yngre träffas, luftar sina problem och hittar lösningar på dem.För de organisationer som vill ha medlemmar och inflytande i framtiden, är det hög tid att forma sina strategier för närvaron i och användandet av olika sociala strategier.

/Lars Gustavsson

Dela sidan via: Facebook, Twitter, MySpace