Olagliga läkemedel visst egenansvar

Som konsument måste du själv ta ansvar för ditt eget liv. Därför skall aldrig mediciner inhandlas på oseriösa webbutiker på Internet. De kan se identiskt lika ut som originalet och vara nästan 50 % billigare, men biverkningarna kan kosta dig livet.

Produkten kan göra att dina vanliga mediciner inte fungerar. Den kan ge dig kraftiga biverkningar som kan slå ut livsviktiga funktioner i kroppen. Läkemedlet kan göra dig mycket sjukare eller i allra värsta fall ta död på dig. 

tabletterKonsumentens ansvar

Som konsument kan du ta ansvar för din hälsa genom att inte köpa läkemedel via oseriösa webbplatser. Det är mycket lätt att bli lurad då dessa webbplatser ger sken av att vara helt seriösa. I Sverige görs förebyggande insatser för att få bort olaglig handel. Det du själv kan göra som konsument om du vill handla mediciner över nätet är att kontrollera att webbplatsen är godkänd. Man ska då titta efter den nationella apotekssymbolen, som är ett bevis på att webbplatsen har tillstånd att sälja läkemedel. För att se hur symbolen ska se ut kan du gå in på http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Rad-om-lakemedel/Forfalskade-lakemedel/ 

Olagliga läkemedel vad är det?

Det kan vara förfalskade läkemedel (piratkopior) av ett godkänt läkemedel där det är svårt för kunden att avgöra äktheten då paket och tabletter ser nästan helt identiska ut om man jämför med originalet. Det kan vara kosttillskott med otillåtet innehåll som inte tas upp i innehållsförteckningen eller produkter som saknar effekt men ändå säljs som läkemedel.

/Carina S

Dela sidan via: Facebook, Twitter, MySpace