Deabtt med riksdagspartierna, Orförandemöte

Tid 2016-02-15 klockan 18:00 - 20:30
Plats Storgatan 76, Umeå
Ansvarig Martin Vikgren

Debatt med riksdagspartierna 2016

Varje år anordnar HSO Västerbotten en debatt med riksdagspartierna. I år går debatten av
stapeln den 15 februari klockan 18.00 – 20.00. På den här sidan hittar du all information som rör debatten.

Vilka områden kommer att debatteras?
Utgångspunkt för debatten är mänskliga rättigheter kopplat till funktionshinder och funktionsnedsättning. Riksdagspartierna kommer att debattera ämnen som rör lagstiftning, hälsa och sjukvård, socialförsäkring och tryggetssystem samt stadsbidrag till funktionshinderrörelsen. Läs mer om de områden som debattenkommer att handla under relaterad information till höger om denna text.

Se debatten live 2016-02-15 klockan 18.00 genom att klicka på denna länk, titta på debatten 2016.

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten