Showdown och cirkelträning

Tid 2019-09-17 klockan 20:00 - 21:00
Plats Dragonskolans södra idrottshall, ingång via Signalvägen
Ansvarig Parasport Umeå i samarbete med Synskadades Riksförbund Västerbotten

Showdown är en idrott som utövas av idrottare med synskada. Spelet utövas av två spelare på ett rektangulärt bord som är något större än ett bordtennisbord, samt har sarger runtom. På bordets kortsidor finns speciella målfickor och i mitten av bordet finns ett nät.
Spelet utövas med hjälp av två speciella racket och en boll. Målet med spelet är att med hjälp av racket skjuta bollen under nätet och få ner den i motståndarens målficka. Showdown kan spelas både av synska-dade och seende - så ta gärna med en kompis/syskon.

Låter det spännande? – Nu har du chansen!
Parasport Umeå startar nu aktiviteter för synskadade – showdown och cirkelträning. Vi har en tid på Dragonskolan varje tisdag och börjar 17 september 20.00-21.00

Information: Ann Lindmark, SRF Västerbotten, , tfn: 090-6951005, eller e-post: ann.lindmark@srf.nu
  Kjell Thelberg, Parasport Umeå, tfn: 076 80 000 58

Välkomna!

Showdown och cirkelträning

Inbjudan Showdown och cirkelträning (Öppnas i nytt fönster )

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten